Nyrstar Budel, enige zinkproducent in Nederland!

Nyrstar Budel, ten zuidoosten van Eindhoven in Budel-Dorplein, is een zinksmelter die deel uitmaakt van de Nyrstar Groep, een mijnbouw- en metaalbedrijf, met een leiderspositie op de markt voor zink en lood.

Nyrstar heeft mijnen en smelters over de hele wereld. Er werken ongeveer 5.500 mensen. Nyrstar Budel is de enige zinkproducent in Nederland. Met ongeveer 450 medewerkers produceert Nyrstar Budel jaarlijks zo’n 295.000 ton zink en behoort zij tot één van de meest efficiënte en schoonste zinkproducenten wereldwijd

Zink is overal in je leven

De belangrijkste eigenschap van zink is duurzaamheid. Iedereen ziet dit dagelijks, alleen weten we dit vaak niet. Zink verhoogt namelijk de levensduur van staal en beschermt op die manier gebouwen, auto’s, schepen en staalconstructies tegen corrosie. Daarnaast is zink ook nog eens recyclebaar. Inmiddels zijn de vele toepassingen van zink niet meer weg te denken in de moderne maatschappij en vinden we het terug in een grote verscheidenheid aan producten: van medicijn tot laser, van deurklink tot vangrail en van euro tot dakgoot. Zink is dus overal in je leven!
Zink is een onmisbaar bestanddeel van ons milieu! Het vormt een essentiële bouwstof voor alle levende organismen en is belangrijk voor de gezondheid van mens en dier*.

* Dagelijks aanbevolen hoeveelheid bedraagt 10-15 mg.

Nyrstar Budel B.V. – Hoofdstraat 1 – 6024 AA Budel-Dorplein – Postbus 2001 – 6020 AA Budel
T +31 (0)495 512911 – www.nyrstarbudel.com – www.nyrstar.com – www.zinkwerkt.nl