Historie Turnlust

In 1926 besloten P. Weekers en Adr. Glaudemans een turnclub op te richten (bron: Budel en Cranendonck). Weekers werd trainer en Glaudemans nam de bestuurstaken voor zijn rekening. De eerste leden traden toe en ziedaar Turnlust was geboren. In zaal Schepens startten de trainingen en tot de oorlog groeide Turnlust gestaag. Daarna bood de club ook plaats aan dames en zaal Bakens was ‘the place to be’. In de vijftiger jaren had Turnlust zo’n 225 leden en kende door de jaren heen heel wat pieken en dalen.

Een groot dal was ongetwijfeld een bijna einde van Turnlust, waarbij Christ Dirks en enkele andere begane ouders besloten dat Turnlust het waard was de schouders onder te zetten. Christ bleef vervolgens bijna 40 jaar voorzitter.

Er werd nogal wat verhuisd in de loop der jaren en leden kregen les in de zalen van de mavo, de Borgh, in de Schulp, de zaal van de Duitse school, de EBM-hal, op Gastel in Dorplein en Neeritter.

Veel van de accommodaties zijn inmiddels gesneuveld, maar Turnlust staat na 90 jaar nog fier overeind en bruist van leven. De mooie accommodatie in de Zuiderpoort vormt daarvoor het levende bewijs.

Het is ons doel goede lessen aan te bieden in een mooie uitdagende omgeving, die voor iedere beurs betaalbaar zijn. Ben je 0 of 88? Iedereen kan bij Turnlust lessen volgen. (zie lesaanbod)

In het kader van het 90-jarig bestaan werden diverse activiteiten georganiseerd waaronder het Jubileumgala op 29 en 30 oktober 2016.