SPWC Centrum voor (top)sportprestatie & revalidatie

CRaSZ_Nw

Fysiotherapie

SPCW (Centrum voor (top)sportprestatie & revalidatie) en Turnlust werken sinds vorig jaar nauw samen. Dit houdt in dat SPCW Turnlust ondersteunt in al haar vraagstukken met betrekking tot blessures. SPCW geeft tevens workshops aan trainers en trainsters, helpt met het organiseren van workshops voor ouders en turnsters en faciliteert Turnlust verder in het professionaliseren van haar organisatie.

Inloopspreekuur
Een onderdeel van deze samenwerking is dat SPCW een inloopspreekuur houdt. Dit spreekuur vindt plaats op alle even weken op woensdagavond van 19.00-20.00 in de Zuiderpoort (turnhal). Dit spreekuur is voor alle leden van Turnlust. Mochten er op andere momenten klachten zijn, dan kunt u altijd bellen (06-38454330) of mailen (niels@spcw.nl)

Turnen is een high impact sport, dit houdt in dat het vrij blessure gevoelig is. Turn je zelf en heb je pijntjes of klachten of merkt u aan uw kind dat hij of zij ergens last van heeft? Wacht niet te lang, hoe eerder er aan de bel getrokken wordt hoe sneller het probleem vaak opgelost kan worden.

SPCW
is een centrum voor (top)sport prestatie & revalidatie en is er voor iedereen die ‘bewegen hoog in het vaandel heeft staan’. Onder prestatie verstaan wij het testen, meten en trainen van topsporters, maar zeker ook van de breedtesporter, welke het maximale uit haar of zijn fysieke kunnen wil halen.

Revalidatie
bij SPCW vindt plaats middels een continue afstemming van hands-on therapie (behandeling door de therapeut) en actieve revalidatie door de patiënt onder begeleiding van de sportfysiotherapeut. De ruimschootse ervaring opgedaan in de topsport heeft geleid tot een progressieve benaderingswijze waarin de sportfysiotherapeut, samen met de patiënt, de regie op zich neemt; vanaf het ontstaan van de klacht(en) tot volledige sporthervatting.

SPCW voert een onafhankelijke praktijk, wat zoveel wil zeggen dat wij samenwerken met alle ziekenhuizen, privéklinieken en andere zorgverleners in de regio en het gehele land.  Op deze manier kan altijd dé beste specialist voor dié specifieke klacht ingeschakeld worden. Deze onafhankelijke status zorgt tevens voor een snelle plaatsing bij de gewenste specialist, hetzij voor diagnostiek, hetzij voor behandeling.

SPCW kenmerkt zich tevens door haar innovatieve karakter; niet alleen vormt de wetenschap een sterke basis voor de handelswijze van onze therapeuten. Ook zijn én worden onze therapeuten voortdurend bij – en nageschoold met behulp van de nieuwste evidentie op het gebied van prestatie & revalidatie.

Met sportieve groet,

Niels Vorenhout, mede-eigenaar van SPCW