Kleutergym

In de kleutergymlessen werken we met het hoeken programma . In deze lessen worden de kinderen voorbereid op alle sporten, maar ook op leren op school. Zo oefenen we het ritmevermogen, reactievermogen, differentiatievermogen (meerdere bewegingen tegelijkertijd uitvoeren), koppelingsvermogen (meerdere bewegingen achter elkaar uitvoeren), aanpassingsvermogen, evenwichtsvermogen en oriëntatievermogen. Dit doen we middels bewegen op toestellen en bewegen op muziek, spelletjes, bewegen met klein materiaal zoals ballen, hoepels enz.
Kleutergym heeft een positieve invloed op de hersenontwikkeling, omdat we meerzijdig bewegen. Verder leren we kinderen hoe ze zich kunnen opvangen als ze vallen, doen we oefeningen die een positieve invloed hebben op het leren schrijven, ontwikkelen kinderen vaardigheden die een positieve invloed hebben op o.a. het leren zwemmen, zelfredzaamheid, verkeer enz. Kortom: kleutergym is onmisbaar voor de ontwikkeling van je  kleuter!
In juni wordt het jaar afgesloten met een ‘Turnlust beweegfeest’. Op deze sportmiddag laten de kleuters zien dat ze voldoen aan de eisen van het Turnlust beweegdiploma 1 of 2 .

DagTijdGroepTrainerLocatie*
zaterdag10.30-11.30 uurKleutergymEviBudel

*Locatie
Budel: Danszaal Zuiderpoort, Sportlaan 7, 6021 KA Budel